Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اصغر بیات در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پرداخت دیون انباشته شده دولت به سازمان تأمین اجتماعی به یک ابرچالش برای این سازمان تبدیل شده است که از ابعاد مختلف قابل بررسی است.

وی با بیان پیشینه‌ای از زمینه‌ها و همچنین افزایش این بدهی‌ها که توسط دولت‌های مختلف در طی سالیان گذشته ایجاد شده است، افزود: متأسفانه نوع نگاه غیر کارشناسانه برخی دولتمردان و مسئولان به جایگاه، کارکردها و وظایف سازمان تأمین اجتماعی تبعات و اثرات ناخوشایندی را برجای گذاشته و دود آن به چشم بیمه شدگان، بویژه بازنشستگان و مستمری بگیرانی که بیشتر آنها در زمره حداقل بگیران و اقشار ضعیف هستند می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیات در ادامه گفت: سرمایه‌ها، ذخایر و دارایی‌های سازمان تأمین اجتماعی بین نسلی و حق الناس است، دارای منابع، محل هزینه کرد و سازوکارهای بیمه‌ای در چارچوب محاسبات و تعهدات قانونی مشخص به جامعه تحت پوشش می‌باشد و اگر لحظه‌ای به تعویق بیافتد، امنیت اجتماعی بیش از نیمی از جمعیت کشور به مخاطره خواهد افتاد. شاکله خدمات سازمان تأمین اجتماعی حمایتی نیست. از غیب هم کمکی به آن نمی‌شود و اتفاقاً سال‌ها است زنگ خطر عدم تناسب میان منابع و مصارف آن به صدا درآمده و اگر اقدامات ضربتی، اصلاحی و کوتاه مدت و میان مدت اجرا نشود، در آینده‌ای نزدیک با مشکل و بحرانی بزرگ در سطح ملی روبرو خواهیم شد. حالا در این وضعیت، اقشار بازنشستگان و مستمری بگیران دائماً نگران اندوخته‌های خود هستند که اصلاً منصفانه نیست. همانطور که گفته ایم تار و پود این سازمان متعلق به بیمه شدگان و بازنشستگان است و حق دارند دغدغه مند باشند. اجحاف و نادیده گرفتن این حقوق به هیچ وجه و با هیچ بهانه‌ای پذیرفتنی نیست.

وی افزود: متأسفانه تحمیل تکالیف متعدد بیمه‌ای بدون پشتوانه مالی توسط دولت و مجلس در طول سالیان گذشته به سازمان تأمین اجتماعی، وضعیت دشوار امروز را به وجود آورده است.

رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر سراسر کشور ادامه داد: از سال گذشته و با توجه به شرایط کلان اقتصادی حاکم بر کشور مقرر شد بخشی از بدهی‌های انباشته شده دولت به سازمان تأمین اجتماعی در قالب سهام شرکت‌ها و اموال و دارایی‌های دولتی پرداخت شود تا سازمان هم بتواند قادر به تداوم ایفای تعهدات و وظایف خود باشد، به ویژه آنکه تکمیل و تداوم متناسب سازی حقوق میلیون‌ها بازنشسته که اغلب از مشکلات معیشتی رنج می‌برند به این موضوع گره خورده است. اما جای تأسف است که اخیراً با خبر شدیم در گذشته، در فرایند واگذاری سهام برخی شرکت‌های دولتی به سازمان تأمین اجتماعی بزرگنمایی صورت گرفته و با چند برابر قیمت واقعی کارشناسی و واگذار شده اند!! حتی برخی بنگاه‌ها و شرکت‌های زیان ده را به سازمان تحمیل کرده اند که مشکلات را بیشتر کرده است.

بیات گفت: ما انتظار داریم همانطور که نمایندگان مجلس شورای اسلامی پرداخت بخشی دیگر از بدهی‌های دولت به سازمان را در بودجه ۱۴۰۱ پیش بینی کردند، به صورت جدی بر نحوه واگذاری سهام شرکت‌ها و اموال دولت به سازمان تأمین اجتماعی نیز ورود کنند. استفاده از ابزارهای نظارتی مجلس بر اجرای مصوبه‌ها حتی از وضع قوانین هم مهم‌تر است. باید از بروز هرگونه انحراف و تضییع حقوق بیمه شدگان و بازنشستگان تأمین اجتماعی در واگذاری سهام شرکت‌ها به سازمان تأمین جلوگیری شود. البته مسئولان وزارت تعاون و سازمان تأمین اجتماعی مکاتبات و رایزنی‌هایی را در این خصوص انجام داده اند و پیگیر رفع مشکلات هستند.

وی همچنین افزود: ما انتظار داریم فکری اساسی برای تعیین تکلیف پرداخت کل بدهی‌های دولت به سازمان تأمین اجتماعی شود، البته با انجام حسابرسی دقیق و بروز شده ارقام و اعداد واقعی. ریال به ریال این بدهی‌ها خط قرمز صاحبان اصلی سازمان تأمین اجتماعی است و باید در صدر اقدامات مسئولان باشد. بیات در پایان گفت: با توجه که به اینکه در روزهای پایانی سال به سر می بریم لازم است هر چه سریع‌تر و با عزم جدی موانع و مشکلات بر سر راه پرداخت ۸۹ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی مرتفع شود.

کد خبر 5444369 مهناز قربانی مقانکی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی علی اصغر بیات بازنشستگان شهرداری تهران شورای شهر تهران ترافیک گردشگری پلیس راهور درختکاری مهدی چمران علیرضا زاکانی شهر تهران پلیس فتا دادستانی تهران وزارت آموزش و پرورش اورژانس تهران اورژانس دولت به سازمان تأمین اجتماعی واگذاری سهام سهام شرکت ها بدهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۲۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه سرگشاده قوچانی به سازمان تامین اجتماعی

آفتاب‌‌نیوز :

محمد قوچانی مدیر مسئول و سردبیر مجله آگاهی‌نو نوشت:

این یک نامه سرگشاده است خطاب به سازمان تامین اجتماعی.

دو مجله آگاهی نو و کتاب نامه با تولید محتوایی بیش از دوهزار صفحه در سال چهارنفر تحریریه ثابت دارد الباقی حق التحریر می‌گیرند. فهرست بیمه ما کوچک است: سردبیر و دبیر تحریریه، یک دبیرگروه و یکی از مشاورین مجله که برای آن‌ها بیمه رد می‌شود. ما به دلیل سازمان کوچکمان حتی منشی تحریریه یا مدیر مالی و اداری مستقر نداریم، چون بودجه اش را نداریم و تا حالا خودمان همزمان منشی و مدیر هم بوده ایم. درباره این چهارنفر هم بخشی از حق بیمه را ما پرداخت میکنیم و بخشی را وزارت فرهنگ که طبق یک قانون مشخص و عام به نشریات تا یک سطحی تخفیف می‌دهند. 

سازمان تامین اجتماعی با اعزام بازرس به صورت مکرر ما را کنترل می‌کند که مبادا این فهرست بیمه صوری و جعلی باشد! و، چون حرفه روزنامه نگاری را با مشاغل دیگر اداری و تجاری قیاس می‌کند معتقد است ما باید از هشت صبح تا چهار بعد از ظهر در دفتر حاضر باشیم؛ بنابراین با بازرسی غافلگیرانه وقتی ما در حال مصاحبه یا تهیه مقاله بیرون مجله هستیم به دفتر مراجعه و با عدم رویت ما، کارگاه آگاهی نو را تعطیل اعلام می‌کند و تخفیف ارشاد را لغو می‌کند.

مثلا ما امروز در حال گفتگو با دکتر ظریف بودیم که سرزده تشریف آوردند و هرچه همکار ما توضیح داده و مجله و نوشته‌های ما را نشان داده بازرس محترم زیر بار نرفته و کارگاه را تعطیل گزارش کرده است.

سوال من این است پس این همه محتوا چگونه تولید می‌شود؟ چرا کسی حرفه ما را به رسمیت نمی‌شناسد؟ چرا فکر نمی‌کنند من هر روز نمی‌توانم کتاب‌هایم را به دفتر ببرم و مقاله بنویسم؟ نمی‌توانم همه سیاسیون و روشنفکرانی که با آنان گفتگو میکنیم را به دفترمان دعوت کنم؟ نمی‌توانم با روزنامه نگاران برخورد اداری کنم! 

ما مطبوعات مستقل (خصوصی و غیر دولتی) بنگاه‌های ضعیفی هستیم. حتی چند میلیون تومان هم در کار ما اثر دارد. اگر ما بیکاره بودیم که دفتر مجله اجاره نمی‌کردیم. چرا در شب‌های صفحه بندی که تا صبح کار میکنیم بازرس نمی‌فرستید؟

اصلا چرا مجله را ورق نمی‌زنید که کارنامه ما را ببینید. قطع یک تخفیف ناچیز قانونی به مطبوعات کدام مشکل دولت یا بیمه را حل میکند؟ کار ما مخفیانه نیست. مجله منتشر میشود و میزان کار هر فرد در آن روشن است. ما مغازه نداریم که هر روز صبح کرکره لش را بالا ببریم. روزنامه نگاری را به رسمیت بشناسید ...

رونوشت: 

۱. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

۲. وزارت کار 

۳. سازمان تامین اجتماعی شعبه خیابان ملک

۴. انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران

دیگر خبرها

  • نامه سرگشاده قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • اعلام نحوه واگذاری سهام به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • لزوم جبران تأخیر ایجاد شده در اجرای سیاست‌های تامین اجتماعی